Vapaasti virkaten

Ei kommentteja

Pöydän päällä odottaa vielä kohtalainen pino kässäkirjojen arvostelukappaleita. Jos vain selaisi kirjan läpi, ei kirjoittamiseenkaan menisi kovin paljon aikaa, mutta kun tarkoitus on kokeillakin jotain, ei koko paketista suoriudu käden käänteessä.

Pinon päällimmäisenä on jo jonkin aikaa ollut Moreeenin kustantama Carol Meldrumin  Virkkaus valloilleen! 30 hauskaa vapaavirkkausmallia.

Virkkaus valloilleen! – 30 hauskaa vapaavirkkausmallia

Arastelin pitkään virkkausmalleja, ne vaikuttivat vaikeaselkoiselta salakieleltä. Muutama vuosi sitten osallistuin ensimmäiselle (ja tähän mennessä ainoalle) virkkauskurssille, joka keskittyi nimen omaan vapaavirkkaukseen.

Sain kurssilla aikaiseksi yhden hassun huivin, mutta parasta oli se, että virkkausmallikammoni katosi. (Samalla kurssilla oli jokkemaa-blogia pitävä Johanna Seppä, jonka töitä on sittemmin nähty myös ITE-taiteen näyttelyissä. Johannan työt ovat toden totta vapaavirkkausta, ja jo kurssilla ihastelin hänen villejä töitään.)

Vaikka vapaavirkkaus on nimensä mukaisesti vapaata, jotain niksejä siinäkin silti tarvitaan. Siksi ilahduinkin Virkkaus valloilleen – kirjasta, sillä siinä on hyvät perusohjeet silmukoista sekä muutamista tekniikoista, jotka soveltuvat erityisesti vapaavirkkaukseen.

Kuvissa pari esimerkkiä.

Kirjan malleista ei monikaan natsannut omaan makuuni, mutta esimerkiksi tällä mallilla voisin hyvin virkata kassin, niin tulisi samalla käytettyä jämälankakeriä:

Kirja jää ehdottamasti hyllyyni, sillä tekniikkaosio on todella hyvä. Kokeilin spiraalia, epäkeskikstä ympyrää (jonka virkkasin vielä neliöksi) ja spiraaleja. Ehkä tästä vielä jossain vaiheessa lähtee jonkinmoinen vapaavirkkausintokin vauhtiin!

Ei kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *