Huopaa ja helmiä

2 kommenttia

Taidon lukijat muistanevat viime vuoden viimeisessä numerossa olleen tablettikotelon huovutusohjeen.

Tunnustan olleeni mukana työntämässä omaa lusikkaani ohjekeitokseen: kun Leena Loukojärvi pohdiskeli sopivaa huovutusohjetta, ehdotin innoissani, että jos jotain kohtalaisen pientä, jossa voisi käyttää sitä kivaa helmitekniikkaa, jossa huovutetaan puolipyöreät helmet kahden huopakerroksen sisään ja sitten leikataan reiät auki, jotta saadaan toisenvärinen huopa näkyviin.

 

Olin nähnyt kyseisellä tekniikalla tehtyjä Leenan töitä, ja minusta sillä tavalla tuli tosi hauskaa pintaa. Päättelin, että koska tekniikka on minusta kiinnostava, täytyi sen kiinnostaa vähintäänkin muutamia muitakin Taidon lukijoita.

Ja kas, Leena teki ohjeen ja minä tuumin, että nyt on kokeiltava, kun on itse kerran toivonut.

Ensiksi on sanottava, että ohje on erittäin hyvä ja perusteellinen. Jos sen mukaan teet, onnistut varmasti. Se, että minä jouduin soveltamaan muutamissa kohdin, johtui pelkästään siitä, että tohkeisssani olin hivenen hätäinen enkä enää muistanut lukemaani niin tarkkaan.

Pikku vinkkinä esimerkiksi se, että jos helmipurkissa on vain grammamäärä, kannattaa helmet laskea ennen kuin ryhtyy taskuttamaan niitä. Eikä arvella, niin kuin minä, että on niitä varmaan tarpeeksi:-D

Huovutuksessa tulee aina se vaihe (ainakin minulle), jolloin tuntuu, että vaikka kuinka huovutan, mitään ei tapahdu. Tai no, tapahtuu, mutta  tosi hitaasti. Ja kun pitäisi vielä saada tietyn kokoinen työ aikaiseksi, se käy vielä pahemmin kärsimättömän hermoille. Sen yli auttaa vain se kokemus, että kun vain jaksaa pakertaa, työ huopuu kyllä, ja yhtäkkiä se onkin kuivumista vaille valmis.

Koska minulla ei ollut sopivanväristä vetoketjua, päädyin ompelemaan koteloon yksinkertaisesti ison nepparin. Ompelin helmiä sinne tänne ja kirjoin ruudukon. Ja sitten vain huristelin ompelukoeella palaset yhteen. Valmista tuli!

 

Koska tekniikka on nyt testattu ja kompastelupaikat todettu, suunnitelmissa on pieni laukku samalla tekniikalla. Tosin voi olla, että kaikkien keskeneräisten töiden vuoksi sen tekeminen siirtyy kesäkuulle, jolloin olen menossa Leenan oppiin Kesähuopakurssille.

Joka tapaukessa, kokeilkaa ohjetta!

2 Comments

 1. Kaarina

  Näyttää hyvältä, kiitos ohjeesta, Merja

  Reply

  • merja

   Ohjeesta kannattaa kiittää Leenaa:-) On perusteellinen, kuten Leenan ohjeet aina.

   Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *