Betoniunelmia

Ei kommentteja

Betoniaskartelu on ollut pinnalla jo jokusen vuoden ja kiinnostuksen kasvaessa on markkinoille tullut kirjojen lisäksi myös tuotteita askartelukäyttöön, mikä ilahduttaa spontaania kokeilijaa.

Jo jokin aika sitten postilaatikkoon tupsahti Moreenilta arviokappale kirjasta Oi, betonia! (Ina Mielkau & Sibylle Sturm: Oi, betonia! Vala itse kaunista ja käytännöllistä. Suom. Taina Wendorf.)

Kirjan sapluuna on selkeä: ensin esitellään mallityöt, sen jälkeen tulevat ohjeet. Ensin voi siis selailla, mikä työ miellyttäisi ja sen jälkeen voi katsoa, onko työhön materiaaleja (ja aikaa).

Ensin siis kuva timantista…

…ja sitten ohjeet:

Selvät kuvat ja lyhyet tekstit ovat plussaa. Jos mallityö ei miellytä, aina voi soveltaa. Minä päädyin tekemään maljakon, koska käsillä sattui olemaan muotiksi sopiva puolen litran muovipullo. En halunnut ihan tavallista maljakkoa, vaan halusin kokeilla yhden kukan maljakkoa.

Kokeilin askartelubetonia ja vähän hätäilin, joten maljakon alaosa on melko epätasainen. Mutta sehän ei haittaa, se on vain sopivan rouheaa ja rosoista;-)

Ainakin maljakko on tukeva eikä kaadun ihan joka hipaisusta. Seuraavaksi kokeilen kynttilänjalan tekemistä tuohukselle ja kun intoa riittää (ja jos saan vähän apuvoimia puutöihin), haluaisin kokeilla laattojen tekoa.

Niin kuin kuvista näkyy, tämä projekti vaatii vähän enemmän ennakkosuunnittelua.

Sen verran helppoa askartelubetonin kanssa puuhailu oli, että teen varmaan seuraavatkin projektit siitä. Ainakin näin koleaan vuodenaikaan, jolloin ei enää viitsi perustaa betonityöpajaa ulos.

Ei kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *