Kiireisen ompelijan muistipeli

12 kommenttia

Tein taannoin lapsenlapselle tilkkupeiton ja tietenkin kankaita jäi yli aika tavalla. Aihekankaat ovat minulle välillä vähän ongelmallisia ja usein mietin, mitä järjellistä niistä voisi tehdä, kun varsinainen projekti on valmis.

Joulun varalle heitänkin idean kankaisesta muistipelistä, jossa on käytetty aihekankaita – ja  joka on onnen omiaan kiireiselle ompelijalle.

Nurkissani on pyörinyt Green Craft -kierrätyshuopakaitalerulla, jota tuntuu riittävän ja riittävän. Keksin, että materiaali sopii mainiosti pohjaksi muistipelin kankaille, sillä koko on sopiva (8 cm) ja valmiista kaitaleesta on helppo leikata neliöitä.

Leikkaisin kaitaleesta tilkkutyöleikkurilla 20 neliötä, joiden kaikkien koko on 8 x 8 cm. Helppoa ja nopeaa!

Tämän jälkeen leikkasin silitetyistä kankaista 20 neliötä (eli kymmenen paria), joiden koko on 7 x 7 cm. Kankaiksi sopivat parhaiten pienikuvioiset kankaat, joiden kuosi on helppo tunnistaa, vaikka neliöitä ei olisikaan leikattu aivan samasta kohdasta.

Sitten ei muuta kuin ompelemaan! Koska tämä on kiireisen ompelijan nopea versio,  ompelin tilkkuset kiinni huolettomasti siksakilla. Harmaaseen, vähän kirjavaan huopaan ommel uppoaa mukavasti, joten ompelun kanssa ei tarvits olla millintarkka. Jos haluaa täsmällisempää jälkeä, kannattaa leikata isommat tilkut, joissa on kääntövaraa.

Mikään ei estä soveltamasta ideaa vaikkapa omien, sisarusten ja vanhempien vaatteista säilyneiden tilkkujen käyttämiseen: silloin ainakin jossain säilyisi palasia omaa tekstiilihistoriaa.

Tämä päivitys on osa Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteria. Eilisestä blogiluukusta löytyi Hääräämön Lauran hauska video vesapaperirullien hylsyjen hyödyntämisestä ja huomenna on vuorossa Knitgrammer. Mitähän hauskaa sieltä on tulossa?

 

 

12 Comments

  1. Teresa/Craft Candidate

    Kiva idea ja hyödyllistä tilkkujen käyttöä.

    Reply

    • merja

      Kiitos! Kiva, että idea miellytti.

      Reply

  2. Laura

    Tosi kiva idea ja tyylikäs toteutus 🙂

    Reply

    • merja

      Kiitos! Joku aika sitten näin jossain face-ryhmässä vähän toisentyyppisesti toteutetun kankaisen muistipelin – tämä on tällainen nopeasti tehtävä;-)

      Reply

  3. Melissa Laitakari

    Mahtava idea tämä muistipeli 🙂

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    Reply

    • merja

      Käyttöön vain, jos on lähipiirissä sopivia pelaajia. Kankaiset eivät mene ryppyyn:-)

      Reply

  4. Johanna

    Ihana tapa säilöä muistorikkaat kankaat muistipeliin. Minä ainakin niin kiinnyn kankaiden kuoseihin. Ja tuo huopapötkäle vaikuttaa tosi käytännöllisesltä, siitä saisi varmasti heijastimienkin pohjia.

    Reply

    • merja

      Kiitos! Niinpä – on kiva katsella edes jossain muodossa kankaita, joista on tehnyt jotain itselle tärkeää. Ja Green Craft -kaitalerulla on kätevä ja näppärä alusta moneen, taatusti myös heijastimiin.

      Reply

  5. MaarItse

    Oletpa ollut kekseliäs: hieno idea ja kaunis toteustus.
    Hyvää joulua ja uutta vuotta tulevaa!

    Reply

    • merja

      Samoin sinulle! Kiitos kommentista, toivottavasti ideasta on jotain hyötyä.

      Reply

  6. Peikkovilla

    Eipä ole tämmönenkään tullut mieleen. Tuolla tavalla saa hyvin kankaita hyötykäyttöön!

    Reply

    • merja

      Kovin paljon kangasta ei saa yhteen pelikorttiin menemään, mutta jotain sentään:-)

      Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *