Oulun mitalla

Ei kommentteja

Viikko sitten lähdettiin ajamaan kohti Oulua. Kun ei ollut kiire, saattoi pysähtyä kahville, kun siltä tuntui ja poiketa näyttelyssä, joka osui melkein matkan varrelle: Äänekosken taidemuseossa oli hauska Sirpa Hasan, Elina Jurvelan ja Päivi Pullin näyttely Munien juhlaa, joka näytti, että kananmunan kuorista saa aikaan vaikka mitä. Esimerkiksi tämä Sirpan työ on mainio.

Oulun-reissu oli osittain hupia (vierailu Ouluun väitöskirjaa tekemään muuttaneen kummitytön luona vierailu), osittain työtä.

Työkeikka Oulussa olikin vallan piristävää: tutustuin Pohjois-Pohjanmaan taitoyhdistykseen ja Taito-Shop Maakariin ynnä haastattelin syksyllä ilmestyvään Onni elää käsitöissä -asiakaslehteen Kynttilätalon Sinikkaa ja Seijaa.

Maakarissa en ollut ennen käynytkään, ja se oli kyllä käymisen väärti. Suosittelen lämpimästi! Jos sattuu saapumaan Ouluun junalla, Maakari on ihan aseman vieressä.

Kaikenlaisia ihanuuksia! Omaankin kassiin eksyi muutama lahja ja vähän lankaa itselle… Ei sillä, että sitä ei ennestään olisi, mutta Louhittaren luolan langat vain ovat niin houkuttelevia.

Käsityökeskuksen puolella iskin silmäni lehväkuvioiseen makramee-työhön. Kyselin oitis mallia ja ilahduin, kun mallin Pinterest-ideoiden pohjalta suunnitellut Johanna Lumila antoi minulle piirrosmallin ja muutaman vinkin. Nyt pitäisi enää kaivella varastoja ja etsiä, josko materiaalit löytyisivät omasta takaa.

Myös hieno kantoliinan loimi näytti kiinnostavalta. Kuulin, että viidentoista metrin loimi oli levitetty pressun päälle ja maalattu siinä. Melkoinen homma kaikkine vaiheineen. Mutta hienoja kantoliinoja loimesta tulee, kelpaa lapsenlapsen  köllötellä.

Samalla käynnillä ehdin jutella Tiia Mäläskän kanssa tekstiilialan koulutuksesta. Melkein kuin olisi opiskelukaverin tavannut, sillä Tiia opiskelee tekstiiliartesaaniksi Pikisaaressa:-) Hyvä, ettei ihan joka paikassa tarvitse ajaa tekstiilialaa alas ja panna kangaspuita myyntiin.

Kynttilätalon yrittäjien haastattelusta sitten enemmän tuonnempana. Mukana oli myös toiminnanjohtaja Elina Seppänen ja kyllä siinä neljän naisen kesken asian ohessa myös naurettiin paljon. Oulusta jäi hyvä mieli.

Ei kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *