Täällä on ollut jotensakin hiljaista. Pääsyy löytyy täältä: https://museomakustelua.wordpress.com ja Instagramista www.instagram.com/museomakustelija
Museomakustelijana olen blogannut tasaisen ahkerasti ja iloisena Espoon kaupunginmuseon toimeksiannosta. Kääntöpuolena on sitten ollut se, että Teksti ja tikki -sivustolle puhti ei ole oikein tahtonut riittää.
Mutta nyt koetan katkaista blogihiljaisuuden tälläkin rintamalla. Viimeksi bloggasin Museomakustelussa leivästä, joten on oikeastaan sopiva aika kirjoittaa tänne yksi hyvin helppo ja maukas resepti.
Siemennäkkileipäseoksia saa kaupasta, mutta siemennäkkäri on helppo tehdä itsekin. Tässä yksi reseptiversio:
Siemennäkkileipä
3 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,75 dl ruokaöljyä (minä käytän oliiviöljyä)
3 dl kiehuvaa vettä
suolahiutaleita
Lisää kaikki kuivat aineet.
Lisää öljy.
Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikina nopeasti.
Tästä taikinasta tulee pellillinen näkkäriä. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Kannattaa ensin nostella pellille nokareita ja vasta sitten tasoittaa taikina litteäksi. Minä tapaan sujauttaa käteen pakastepussin ja taputella taikinan litteäksi.
Lisää tässä vaiheessa pinnalle vähän suolahiutaleita ja painele vielä sen jälkeen taikinalevyä.
Jos haluat, voit vedellä taikinapyörällä tai veitsellä taittelu-urat. Sitten vain leipä n. 150-asteiseen uuniin tunniksi.
Tämä näkkäri on siitä mukava, että se käy myös keliaakikoille – ja kaikille muille myös. Kokeile ja maista itse!
Ei kommentteja