Kuoret kehiin

Ei kommentteja

Munankuorimosaikki-kurssille lähteminen vaatii vähän välineitä mutta sitäkin enemmän kokeilunhalua – ja sitähän käsillä tekijöiltä tapaa löytyä. Lähipiiri sen sijaan saattaa nauraa kuollakseen tai vähintäänkin hymähdellä epäuskoisena. Että mosaiikkia munankuorista?

Mutta hei, miksi tuhlata hyvää materiaalia, kun sitä on helposti saatavilla melkein missä tahansa kotitaloudessa, jossa leivotaan ja laitetaan ruokaa?

Vietin yhden marraskuisen perjantai-illan ja lauantain vetämällä kurssin Kauniaisten kansalaisopistossa kera mainioiden kurssilaisten. Kaikki kurssilaiset olivat selvästi niitä, jotka ovat tottuneet tekemään käsillään yhtä jos toistakin ja valmiit kokeilemaan vähän hullunkurisiltakin vaikuttavia tekniikoita. Niin kuin nyt tätä munankuorimosaiikkia.

Monenmoista syntyi muutamien tuntien aikana. Tekniikka on siitä mukava, että sitä voi tehdä hyvinkin pikkutarkasti, mutta myös erittäin rennosti. Seuraavassa kuvakavalkadia kurssilta ja kurssilaisten töistä.

Munankuorimosaiikissa pärjää Ihan tavallisilla vesiväreilläkin, kunhan muistaa tehdä ensimmäisen lakkauskerroksen varovasti, jos käyttää vesiliukoista lakkaa.

 

Tukeva kännykän myyntipakkaus saa uuden elämän: ensin maalia pintaan, sitten munankuoria.

 

Avainkaapin ovi saa uutta ilmettä. Erilaisilla ruskean sävyillä maalatut munankuoret tuovat elävyyttä pintaan. Työ vaatii kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan väärti.

 

Munankuoria voi värittää sekä ennen liimaamista tai vasta sen jälkeen. Tekniikka sopii myös hienovaraisiin värikokeiluihin.

 

Korun tekemiseen voi ryhtyä vaikka yhden kananmunan munakkaan kokkauksen jälkeen, sillä pieni koru ei kaipaa isoa määrää munankuoria.

 

Tekemisen meininkiä. Melkoisen moni esine muutti muotoaan kurssin aikana.

 

Yksin tekeminen on välillä suoraan sanoen tylsää. Ideoita saattaa kyllä olla yllin kyllin, mutta ryhtyminen voi olla vaikeaa. Kursseissa on se hyvä puoli, että tekemisen meininki tarttuu ja samalla näkee, miten monella tavalla asioita voi tehdä.

 

Reunaan särön saanut posliinilautanen toimii uudessa asussaan keramiikkamajakan jalustana.

 

Somia koruja syntyi runsaasti. Ja opettaja pääsi testaamaan pientä poraansa, jotta koruihin saatiin reiät.

 

Avainkaapin ovi valmiina lakkausta myöten. Hieno tuli.

 

Mustaksi maalattu rasia sai koristeekseen kauniit, herkät sävyt. Tämäkin vaati aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta tulos palkitsi tekijänsä.

 

Korea kalakin kävi pyydykseen.

 

Munankuorilla ja väreillä saa uutta ilmettä koristeisiin.

 

Munakuorien värittämiseen käyvät monenlaiset värit, esimerkiksi vesivärit, akryylivärit ja alkoholimusteet. Ja jos kynsilakkaa ei enää halua sivellä kynsiin, sillä voi värjätä munankuorimosaiikin.

 

Pöydän suojana olleesta sanomalehdestä löytyi ihan sattumoisin kuva kehyksiin mallattavaksi.

 

Kun löytyi yksi kuva, kokeiltiin muihinkin kehyksiin…

 

Kehyskavalkadi jatkui…

 

Ja jatkui 🙂

 

Kovinkaan paljon en ehtinyt itse kurssilla tositoimiin, mutta sain sentään yhden kurssidemon tehdyksi. Maalia pintaan, sitten munankuoria ja päälle leimasinkuvia. Toimii vaikka joulukortti-ideana. Vielä ehtii kokeilla, jos kortit ovat tekemättä.

 

Ei kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *